zondag 14 juli 2013

STYLEN MET KRUKJES EN BANKJES

moodboard krukjes in landelijk interieur
Zelf ben ik helemaal gek van krukjes en bankjes. Ze zijn niet alleen leuk en betaalbaar, maar je kunt er ook heel leuk mee stylen.
Bovendien zijn ze multifunctioneel;

Krukjes zijn niet alleen geschikt om erbij te pakken als je zitplaatsen tekort komt,maar ook handig om als bijzet tafeltje bij de bank te gebruiken.

Leuk is het om een aantal verschillende krukjes van verschillende hoogtes bij elkaar te zetten en te gebruiken als "salontafel". Zo ontstaat er een spannend, niet alledaags beeld, waardoor je interieur een persoonlijke touche krijgt.

Ook onder de kapstok kun je een bankje plaatsen. Handig om even je tas op te zetten of even te gaan zitten om schoenen aan te doen.
Niet zo veel plaats in de gang? Een krukje in plaats van een bankje kan natuurlijk ook.

Krukjes zijn in de slaapkamer ook te gebruiken als nachtkastjes. Ik persoonlijk vind dat een spannender beeld opleveren als het standaard nachtkastje dat je bij je bed koop.


 metalen industriële krukjes
Krukjes zijn werkelijk in alle stijlen te krijgen. Voor zowel in een landelijk interieur, industrieel, Scandinavisch en stoer interieur.

Tip:Door gebruik te maken van metalen industriële krukjes kunnen een "landelijk" interieur net even een stoerder uiterlijk geven.strakke krukjes in Scandinavische stijl

Hou je van een wat strakker interieur in Scandinavisch sfeer dan zijn strakkere krukjes ideaal. Doordat de bovenkant van deze krukjes geschilderd zijn krijg je een frisse uitstraling.
Uiteraard prima zelf toe te passen op eigen krukjes met een restje verf.

Tip: Je kunt er ook voor kiezen om de poten te schilderen en de bovenkant naturel te houden.
rechts: vintage krukjes met gebreide/gehaakte zittingen.  links: krukjes van Piet Hein  Eek


Vintage krukjes of krukjes gemaakt van gerecyclede materialen kunnen een interieur een geheel eigen persoonlijke sfeer geven. Een leuk contrast in een strak interieur. Zeker als je van een net wat stoerder interieur houdt.

Tip: Brei of haak zelf een zittinghoes voor een oud krukje, een stukje schuim eronder, en hij  is weer helemaal van nu.(foto rechts)


krukjes zijn geschikt voor heel veel ruimtes
Doordat krukjes zo klein van formaat zijn, zijn ze geschikt voor heel veel ruimtes.
Denk hierbij aan:
-woonkamer
-keuken
-hal/gang
-terras
-in de slaapkamer (als nachtkastje)

boomstam krukjes
Helemaal leuk zijn ook de boomstam krukjes die je tegenwoordig veel in de woonbladen ziet. Leuk om op te zitten en te gebruiken als "salontafel", of als nachtkastje op je slaapkamer.

Hopelijk heb ik je weer op leuke ideeën gebracht.

Enjoy! Be inspired!

Monica Bodt
thuis met Moon..........voor persoonlijk wonen
www.thuismetmoon.nl/

foto's:  http://pinterest.com/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten