vrijdag 26 december 2014

Pasteltinten in een winter warm interieur.

De zomer nadert zijn einde en langzaam zoeken we de gezelligheid weer in huis. 
De herfst en winter zijn de jaargetijden dat we het weer warm en knus willen maken in huis.

Afgelopen seizoen zag je al de pasteltinten al opkomen in het interieur. Maar ook komend seizoen blijven pasteltinten/poedertinten een trend. Vooral oud roze en nude kleuren zijn populair. Doordat deze kleuren gemengd zijn met een vleugje grijs, zijn ze prachtig te combineren met de grijstinten die ons interieur momenteel domineren. Ideale kleuren dus om je grijze "basis" mee op te peppen.Ook (vergrijsd)lichtblauw is prachtig te combineren met grijs.

Door de pasteltinten toe te passen in de woonaccessoires of je muren (gedeeltelijk) in poedertinten te schilderen is je interieur vrij eenvoudig aan te passen.


moodboard stoer interieur met pasteltinten

Hoe te combineren?
Door pasteltinten te combineren met robuuste materialen ontstaat er een stoer, maar toch vrouwelijk interieur. Denk hierbij aan oud (steiger)houten tafels en memo borden. Ook grove breisels en gehaakte en wollen woonaccessoires in poeder roze en wol witte tinten passen prachtig in dit stoere najaar/winter beeld. 

Door industriële metalen elementen zoals industriële lampen en 2e hands meubeltjes en accessoires toe te voegen kun je een heel eigen en persoonlijk interieur creëren. Ook kussens gemaakt van oude wollen dekens of retrostoffen passen in dit beeld. En wat dacht je van sloophouten meubels?

grof wollen breisels, sloophouten meubels en industriële elementen


Verder zijn cijfers, letters,& tekens, ladders, interieurkettingen, huisjes, krukjes en plaids leuke elementen om je interieur helemaal van deze tijd te maken.

Samengevat:

Kleuren die goed combineren in deze stijl:
-oud roze/poeder roze
-wol wit
-grijs
-vergrijsd licht blauw
-blauwgrijs
-natuurtinten/houttinten

Materialen:
-breisels/haaksels
-zachte velours stoffen
-steigerhout
-(oud) hout
-metalen
-zink 

Hopelijk heb ik je weer geïnspireerd!

Enjoy! Be inspired!

Monica Bodt
thuis met Moon

foto's gebruikt voor de mood boards: pinterest.


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten